Domotica

Als men de term domotica of “home automation” hoort, wordt er niet onmiddelijk een link gelegd met duurzame installatie’s. Vaak wordt gedacht aan luxe toepassingen voor schakelen van verlichting of bewaking middels IP-camera’s. Toch kan door het toepassen van domotica, of eenvoudiger gezegd; “huis automatisering”, zeer energiebesparend gewerkt worden. Denkt u zich maar in dat een openstandsignalering van ramen kunnen zorgen voor het (plaatselijk) dichtsturen van verwarmingsgroepen. Nog een toepassing kan zijn dat de buitenverlichting op klok & schemerfunctie’s op gewenste tijden uitgeschakeld kunnen worden. Natuurlijk is het gadget-gehalte aanzienlijk maar kan door toepassen van juiste installatie-onderdelen het aangename gecombineerd worden met het functionele aspect.

Aangezien deze huis automatisering een zeer breed spectrum van toepassingsgebieden kent heeft Ipcon Design zich gespecialiseerd in deze techniek en mag zich al geruime tijd KNX-professional noemen. Een korte toelichting op het begrip KNX:

KNX is de wereldwijde STANDAARD voor woning- en gebouwcontrole. Ruim 300 fabrikanten vervaardigen producten welke middels deze standaard met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor kunnen diverse installatie-onderdelen met elkaar gekoppeld worden.